Belföld

Malév – a jegyek 10 százaléka interneten kelt el

A Malév idei közvetlen jegyeladásának 10 százaléka az interneten keresztül történt, a bevétel elérte a 113 millió forintot - ismertette Krebsz Adrien, a légitársaság szóvivője kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

A tavaly december 22-én bevezetett on-line jegyértékesítés során a Malév 1.334 foglalást regisztrált és 1.949 jegyet értékesített. Az interneten vásárolt jegyekre 5 százalékos kedvezmény és ezer forintos jegykiállítási díj érvényes, szemben az egyéb helyeken értékesített jegyekre vonatkozó 5.500 forintos díjjal.

Krebsz Adrien beszámolt arról, hogy az online jegyvásárlási lehetőséget hamarosan londoni és párizsi indulású járatokra is kiterjesztik a budapestieken túl.

A sajtótájékoztatón beszámoltak arról, hogy s légitársaság együttműködési szerződést kötött a közelmúltban megalakult Magyar Repülőszimulátor Egyesülettel. Az egyesület üzemelteti a Malév Virtual Airlines (VA) programot, amely a Malév mintájára készült virtuális légitársaság, a Malév valódi repülőgéptípusaihoz, menetrendjéhez és szolgálati rendjéhez is igazodik.

A jelenleg 130 főből álló virtuális pilótacsapat az interneten keresztül szimulátorprogram segítségével repül a virtuális légtérben. Tanulással és sikeres vizsgával bárkiből lehet virtuális kapitány vagy másodpilóta. A Malév VA ingyenes teljes jogú tagságot kínál mindenki számára. A tagsághoz a pilótaismeretek elsajátítása és sikeres vizsga szükséges, ezen kívül havonta legalább egy vállalati útvonalat teljesíteni kell. A kiképzést valódi pilóták segítségével biztosítják.

A virtuális világban eddig a Malév VA tagjai több mint 65 tonna terhet, több mint 340 ezer utast szállítottak és repült óráik száma meghaladja a tízezret.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik