Belföld

László Csaba lett a Herendi Porcelánmanufaktúra elnöke

László Csaba volt pénzügyminiszter lett a Herendi Porcelánmanufaktúr a Rt. igazgatóságának elnöke. A cég vezérigazgatója egyébként a korábban a Vivendi Telecom Hungary távközlési cég álló Polányi Sándor. László Csaba az igazgatóságban az ÁPV Rt.-t képviseli.

Az Igazgatóság és az általa 2003. november 17.-vel kinevezett vezérigazgató, Polányi Sándor között kirobbant bizalmi válság miatt a Herendi Porcelánmanufaktúra Rt. Felügyelő Bizottsága 2004. február 5-én összehívta az rt. rendkívüli közgyűlését. A közgyűlés összehívásának megjelölt célja az – időközben 3 tagúra csökkent – igazgatóság visszahívása, új igazgatóság választása volt.

Mint ismert, a Herendi Porcelánmanufaktúra Rt.-t a Munkavállalói Résztulajdonosi Program – MRP – keretében privatizálták, így tulajdonosai 75 százalék mínusz 1 részvény erejéig a munkavállalók, 25 százalék + 1 részvény erejéig az ÁPV Rt.

Az MRP szervezet által 2004. március 1-2-án megtartott MRP közgyűlés – azaz a munkavállaló tulajdonosok közgyűlése – nagy többséggel támogatta az Igazgatóság visszahívását és ajánlásokat fogadott el az új Igazgatóság tagjaira vonatkozóan. Így a visszahívásra javasoltak között volt Palkovics Imre is, az Igazgatóság elnöke, aki pedig 2003. december 6.-án, éppen a dolgozói érdekképviseletek nyomására került be az Igazgatóságba. (Palkovics Imrét 1993-ban egyszer már visszahívta a közgyűlés az Igazgatóságból.)

A 2004. március 13.-án Herenden megtartott rendkívüli közgyűlés a tulajdonosok döntése értelmében visszahívta a 2003. májusi közgyűlésen megválasztott Igazgatóság utolsó három tagját, és Igazgatósági taggá választotta: Boros Istvánt,
Dr. Gál Zoltánt, Hajmássy Mariannt, Kiss Sándort,
Dr. László Csabát, Polányi Sándort és Szilvássy Mihálynét.

Az Igazgatóság dr. László Csabát választotta elnöknek. A közgyűlés kibővítette továbbá a Felügyelő Bizottságot, tagjának megválasztotta dr. Sugár Dezsőt és dr. Simon Attilát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.