Belföld

Medgyessy és Csillag délután átadja a matricás M5-öst

Medgyessy Péter miniszterelnök és Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter csütörtökön átadja az autósoknak a matricás rendszerbe bevont M5-öst. Az autósok péntektől utazhatnak matricával az autópályán.

Az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Rt. és az Alföld Koncessziós Autópálya (AKA) Rt. külföldi tulajdonosai kedden írták alá azt az adásvételi szerződést, aminek értelmében az ÁAK, vagyis gyakorlatilag az állam 82 millió euróért 40 százalékos tulajdonrészt szerzett az AKA Rt.-ben.


Az ÁAK Rt. az összeget kedden utalta át az AKA Rt. külföldi tulajdonosainak. Az AKA Rt. a korábban megépült autópálya-szakaszhoz felvett hitelt nyújtó négy bank megadta jóváhagyását ahhoz, hogy az M5-ös autópálya fizetési rendszere megváltozzon és be lehessen vezetni az egységes autópálya-matricát.


Medgyessy Péter miniszterelnök és Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter csütörtökön, a sajtó képviselői előtt átadja az autósoknak a matricás rendszerbe bevont M5-öst. Az eseményre délután 3 órakor kerül sor. Az autósok péntektől utazhatnak matricával az M5-ös autópályán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik