Belföld

K&H-ügy: eltűnt iratok után nyomoznak

Rendőrségi források megerősítették, hogy alig egy héttel a nyomozás megindítása – s Kulcsár Attila körözésének elrendelése előtt – iratokat vittek ki a K&H Equities Rt. épületéből.

A nyomozás illetékese a Magyar Hírlapnak elmondta: az eljárás elején több tanú jelezte, hogy tudomásuk van bizonyos iratok kimentéséről. A vallomások alapján tanúként hallgatták ki a brókerház egyik alkalmazottját, aki elismerte, hogy egy nejlonszatyornyi irathalmazt, néhány száz oldalt vitt ki az épületből, mégpedig Kulcsár megbízásából.

A nyomozásba bevont igazságügyi könyvszakértők azonban mindeddig nem jelezték, hogy bármilyen okirat hiányozna. (Természetesen azon túl, hogy eleve voltak könyvelési hiányosságok, amelyek a csalást lehetővé tették.) Ennek ellenére a több gyanúsítottnál tartott házkutatások során megpróbálták az ominózus irathalmazt is felkutatni, sikertelenül.

A nyomozók nem zárják ki annak lehetőségét, hogy esetleg másolatok voltak a szatyorban, amit idővel megsemmisítettek. Miután az eddig lefoglalt iratok segítségével a bűncselekmény-sorozat dokumentálható, különösebb jelentőséget nem tulajdonítanak az iratok kivitelének.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik