Belföld

Madárinfluenza-gyanús férfit kezelnek Németországban

Két újabb emberéletet követelt a madárinfluenza Vietnamban: az ázsiai országban összesen már tizenegyen haltak bele a betegség szövődményeibe.

Németországban újabb pácienst vizsgálnak ki madárinfluenzás megbetegedés gyanújával – közölte kedden este az ARD német televíziós állomás. A férfit, egy vietnamit, Drezdában vizsgálják ki, a vizsgálati eredmények nem ismertek.

Vietnamban Truong Trong Hoang, Ho Si Minh-város egészségügyi vezetőjének helyettese szerdán elmondta, hogy az egyik áldozat egy 24 éves férfi, aki előző nap halt meg a közép-vietnami Lam Dong tartományban.

A másik áldozat egy 15 éves dél-vietnami kislány, aki január 27-én vesztette életét, halálhírét azonban csak most hozták nyilvánosságra. Vietnam kórházaiban több tucat embert kezelnek a madárinfluenzában megbetegedettekre jellemző tünetekkel. Közülük 15 személynél bizonyosodott be, hogy valóban e betegség kórokozója fertőzte meg őket. Ez utóbbiak közül – a két újabb áldozattal együtt – tizenegyen nem élték túl a megbetegedést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik