Belföld

Nyugdíjbiztosító: Máté Levente cégét szakmai alapon hívták meg

Azért hívták meg a nyugdíjbiztosító pályázatára a Prevision Bt.-t, mert a társaság beltagja, Máté Levente több mint 20 éve dolgozik a nyugdíjbiztosítás területén és ismeretei nélkülözhetetlenek - nyilatkozta az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) főigazgató-helyettese az MTI-nek pénteken.

“Máté Leventének kulcsszerepe volt a korábbi és a jelenleg használt rendszerek kidolgozásában, valamint a folyamatos jogszabálykövetésben” – mondta Rába Ferenc. Az MTI azért kereste meg az ONYF-et, mert a Magyar Nemzet csütörtöki számában arról írt, hogy kormány közeli cég állami megbízást kapott: a Pénzügyminisztérium kommunikációs főosztályának vezetője, Máté Dániel kültagja apja betéti társaságának, amely havi másfél millió forintos szerződést köt határozatlan időre a nyugdíjbiztosítóval.

Rába Ferenc közölte: elengedhetetlen a nyugdíjelbírálással kapcsolatos rendszer fejlesztése, mert évente átlag 350 ezer ügyet intéznek. A pályázat hirdetmény közzétételével indult tárgyalásos eljárás volt, amelyre csak Máté Levente vállalkozása, a Prevision Bt. jelentkezett. A céggel azonos feladatok ellátására 2002. február 1-jei hatállyal, az ONYF akkori főigazgatója kötött tíz hónapig érvényes szerződést – fűzte hozzá.

A főigazgató-helyettes elmondta: “Máté Levente saját szakmai képességeinek köszönhetően, a nyugdíj igényelbíráló rendszer fejlesztésében és fenntartásában szerzett ismeretei alapján nélkülözhetetlen az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság számára.” Közölte: az ONYF szigorúan szakmai kérdésnek tekinti az ügyet, amelyben a legfontosabb, hogy a nyugdíjigények elbírálására használt informatikai rendszer fejlesztését “a szakmában már bizonyított, megfelelő szakember végezze el”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik