Belföld

A holland Aegon Spanyolországban terjeszkedik

A holland Aegon NV biztosító 400 millió eurós befektetéssel közös vállalatot hoz létre a spanyol Caja de Ahorros del Mediterraneo-val (CAM). Az új társaságnak kulcsszerepet szánnak a spanyol biztosítási piacon.

Az Aegon 150 millió euró készpénzt és 250 millió euró értékű “minőségi” pénzügyi eszközt hoz az üzletbe. A CAM, amely 851 irodájával Spanyolország harmadik legnagyobb takarékpénztára biztosítási cégét, a Mediterraneo Vida-t adja; ennek a cégnek 2002-ben 574 millió euró volt az életbiztosítási díjbevétele.

A szövetség része a CAM stratégiájának, melynek keretében felvásárlásokkal és szövetségekkel növeli tevékenységi körét. Az Aegon, Európa kilencedik legnagyobb biztosítója az üzlet révén eléri a CAM üzlethálózatát, ami azért fontos számára, mert Spanyolország egyike legfontosabb piacainak, és így lehetősége nyílik a terjeszkedésre. Az új társaság az életbiztosítási termékek teljes skáláját kínálja majd. A 30 évre kötött szövetség keretében létrehozott cég 49,99 százaléka lesz az Aegon, a fennmaradó rész pedig a CAM tulajdona.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik