Belföld

Medgyessy elődjeivel találkozna a politikai stílus javításáért

Medgyessy Péter levélben kezdeményez találkozót elődjeivel annak érdekében, hogy elterjesszék az európai politizálási stílust és visszaszorítsák a szélsőséges megnyilvánulásokat - közölte a kormányszóvivő.

“A kormányfő az Európai Unióban képviselendő nemzeti érdekek minimumáról, az ahhoz szükséges és illő európai politizálási stílus elterjesztéséről, valamint a szélsőséges, gyűlöletkeltő megnyilvánulások visszaszorításáról kíván eszmét cserélni” – mondta Gál J. Zoltán.

Medgyessy Péter kezdeményezéséről először Horn Gyula volt miniszterelnök számolt be a Schmitt Pál fideszes alelnökkel folytatott hétfői megbeszélése után. A kormányszóvivő a tervezett találkozót azzal indokolta, hogy a három volt miniszterelnök komoly befolyással bír pártja európai parlamenti kampányára.

Boross Péter befolyásos MDF-es politikus, Horn Gyula az MSZP EP-listájának második helyét foglalja el és a párt kampányának politikai vezetője. Orbán Viktor a Fidesz elnöke, aki “felelősséggel tartozik pártja, a pártjához kapcsolódó csoportok és szervezetek stílusáért, megnyilvánulásáért és politizálásért” – közölte Gál J. Zoltán. “Medgyessy Péter miniszterelnök ajtaja nyitva áll előttük” – mondta a kormányszóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik