Belföld

Romhány is leszavazta a szemétégetőt

A végéhez közeledik az Észak-Pest megyei régió hulladékának kálváriája. Az utolsó népszavazáson, vasárnap Romhányban is elutasították a lerakó megépítését. Egyedül Valkó fogadná be a telepet, de itt nem készült még hatástanulmány - olvasható a Magyar Hírlapban.

Romhány régi szemétlerakójának bezárása és az egyszeri támogatásként beígért 300 millió forint a település javára vált volna. A lerakó korábbi tervezett helyszíneivel ellentétben Romhány régóta jelentős iparral rendelkezik. Lehet, hogy éppen ezért voltak többségben az ellenzők. Sokan attól tartottak, hogy újabb szennyezőforrás létesül a Cserhát szélén. Alig pár kilométerre található a Bánki-tó. A fürdőhely vonzerejének nem tenne jót a lerakó.


A szomszédos Kétbodony lakói már útlezárással fenyegettek, ha a romhányiak jóváhagyják a lerakót. Romhány már a kilencedik település, ahol népszavazást tartottak a lerakóról. Valkó kivételével mindenütt meggyőző többséggel utasították el a telep megépítését. Noha a valkóiak igent mondtak, a hulladékgazdálkodási szakemberek szerint kétséges, hogy az ottani helyszín alkalmas-e szeméttelepnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik