Belföld

70 milló eurós Bosch-fejlesztés Hatvanban

A hatvani székhelyű Robert Bosch Elektronikai Kft. a tervek szerint 2006-ra megháromszorozza 2002. évi 150 millió eurós termelési értékét, miután az anyacég az elkövetkezendő három esztendőben mintegy 70 millió euró értékű fejlesztéseket hajt végre Hatvanban - közölte Raveczki Róbert az.

A társaság marketing menedzsere a 2003-ra vonatkozó termelési és gazdálkodási adatokról nem nyilatkozott, mint mondta: azok februárban válnak publikussá. Tájékoztaása szerint az 1999 óta működő üzemben 2002-ben már összességében 2,3 millió gépjármű elektronikai vezérlőegységet, illetve autó-műszerfalat gyártottak. A 2005 végéig, több lépcsőben megvalósítandó fejlesztés nyomán a jelenlegi 750-ről 1900-ra nő a dolgozók létszáma, aa termékpaletta pedig motorvezérléshez szükséges alkatrészekkel, kormányzás és utasbiztonsági rendszerekkel és ablaktörlő motorokkal bővül.


Ezek gyártását a gépjármű elektronikai üzletág európai üzemeiből helyezik át Hatvanba. A cég összesen 30 ezer négyzetméter alapterületű új üzemcsarnokát az elmúlt év decemberében avatták fel Hatvanban; az anyacég 72 millió eurós beruházása nyomán 50 ezer négyzetméteresre bővült a gyártóterület. Akkor azt közölték: a hatvani székhelyű cég 2003-as tervezett árbevétele mintegy 30 milliárd forint, 2004-ben pedig 40 milliárd forintra számít a társaság.


A világszerte 325 ezer embert foglalkoztató Bosch Konszern 2002-ben 35 milliárd eurós forgalmat produkált, ami 3 százalékkal haladta meg a megelőző évit. A hatvani mellett az anyacég jelentős fejlesztéseket hajt végre Észak-Magyarországon; Egerben pneumatikai és automatizálási berendezéseket, Miskolcon pedig kéziszerszámokat gyártó üzem létesül, illetve létesült.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik