Belföld

Baumgartner-ügy: biztos a részvétel, a pilóta már Olaszországban

Még mindig kérdéses, hogy milyen szponzori háttérrel, de Baumgartner Zsolt már biztosan a 2004-es Forma-1-es világbajnokság résztvevője lesz a Minardi csapat versenyzőjeként. A versenyző csütörtökön reggel 9-kor szállt le a bolognai repülőtéren, ahonnan a 80-90 kilométer messze lévő Faenzába utazik, ahol a Minardi főhadiszállása van.

A Baumgartner Team arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az elmúlt 48 órában több, sikerrel kecsegtető tárgyalást is folytatott, melyek még mindig nem zárultak le, a Minardi csapatnak viszont végleges választ kellett adni arra vonatkozóan, hogy a pilóta részt tud-e venni a csütörtöki faenzai üléspróbán, illetve a jövő heti első hivatalos teszten.

A Baumgartner Team a pillanatnyi időzavar ellenére úgy döntött, hogy bár még nem zárult le valamennyi tárgyalás, mégis vállalja az első magyar Forma 1-es pilóta versenyeztetésével kapcsolatos valamennyi feltételt. A kockázatot a Baumgartner család és a menedzsment viseli. Teszi mindezt azért, mert eddigi támogatóik – CIB Lízing, Uniqa Biztosító, Standox, Alukönigstahl – megingathatatlan bizalma mellett az elmúlt napok hihetetlen támogatói rohama arról győzte meg, hogy a fiatal magyar tehetség mindenképpen induljon az autósport elitkategóriájában.

Az utóbbi időszak tárgyalásai során egyébként jelentkezett egy külföldi cégcsoport is, mely teljes egészében biztosította volna a korábban kivált magyar szponzor által ígért összeget. A külföldi cégcsoport kikötése viszont az volt, hogy Baumgartner Zsolt ne magyar licensszel induljon az idei versenyeken. A menedzsment Baumgartner egyértelmű kérésére úgy döntött, hogy a rendkívül kedvező anyagi feltételek ellenére sem vállalja a szponzorációs együttműködést, mivel a 23 éves pilóta ragaszkodott ahhoz, hogy magyar színekben álljon rajthoz.

A Baumgartner Team egyelőre annyit közölt, hogy a pilóta csütörtökön Olaszországban részt vesz a Minardi csapat üléspróbáján, és a magyar színeket képviselve ott lesz a Forma-1-es idény rajtjánál. Sajtóértesülések szerint a versenyző reggel 9-kor megérkezett a bolognai repülőtérre, ahonnan a 80-90 kilométer messze lévő Faenzába, a Minardi főhadiszállására utazik.

“Rendkívül idegfeszítő napokon vagyok túl, és bár úgy érzem, a történetnek nincs még vége, először is köszönetet kell mondanom mindenkinek, aki eddig segített. Az elmúlt napokban olyan, számomra elképzelhetetlen szimpátiahullám irányult felém, mely szinte feldolgozhatatlan” – nyilatkozta az MTI-nek Baumgartner Zsolt.

A végső sikerhez továbbra is szükség van a Baumgartner Zsolt támogatói klubhoz érkező felajánlásokra, melyeket a 246-2671-es, és a 248-2808-as telefonszámon lehet megtenni, valamint az Ausztrál Nagydíj napjáig továbbra is hívható a 06-81-330-216-os emeltdíjas telefonszám, melynek tárcsázásával bárki 500 forinttal hozzájárulhat Baumgartner Zsolt Forma 1-es szerződésének véglegesítéséhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik