Belföld

Több száz hívás érkezett a PM-be a takarékossági vonalon

Több száz hívás érkezett a Pénzügyminisztérium által elindított takarékossági vonalra, de ugyanilyen nagyságrendben érkeztek javaslatok e-mailen és a Pénzügyminisztérium internetes honlapjának fórum oldalára is.

A Pénzügyminisztériumban elmondták, hogy csütörtökön és pénteken a rendszer – a túlterheltség okozta egy-két átmeneti fennakadástól eltekintve – zavartalanul üzemelt.

A számtalan javaslat közül talán a legtöbb az államháztartás méretének és kiadásainak, az államigazgatásban dolgozók létszámának csökkentésére érkezett. Sokan javasolták az állami vezetők bérének és egyéb juttatásainak csökkentését. E területen több kifogás érkezett a hivatali gépkocsik nagy számára, illetve azok színvonalára vonatkozóan. Ugyancsak többen indítványozták a pártok állami támogatásának csökkentését, illetve megszüntetését.

A Pénzügyminisztérium illetékese az érdekesebb javaslatok között említette, hogy egy telefonáló az országgyűlési képviselők számára egy apartmanház építését tartaná célszerűnek, amely az országgyűlési ülésnapok szünetében piaci alapon értékesíthető lenne. Akadt olyan telefonáló, aki szerint jelentős kiadás csökkentést eredményezne az, ha a költségvetési intézmények mindegyikében energiatakarékos izzókat alkalmaznának. Nem egy javaslat volt arra, hogy adóztassák meg az örömlányokat, mint ahogy volt olyan indítvány is, amely erőteljesebb fellépést szorgalmazott a leszázalékolásukat indokolatlanul kérelmezőkkel szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik