Belföld

SMS-sel aktiválható utasbiztosítás

A Credit Suisse Life and Pensions Biztosító Rt. olyan szezonális utasbiztosítási bérletet fejlesztett ki, ami egy 100 napos időszak alatt SMS-esen keresztül többször aktiválható - közölte a társaság az MTI-vel.

A közlemény szerint a biztosítás megkötése után a 2003. december 23. és 2004. március 31. közötti 100 napos időszak alatt a szolgáltatás több alkalommal, tetszés szerint igénybe vehető. A bérlet tulajdonosa elutazáskor egy SMS-sel aktiválja biztosítását, majd hazaérkezéskor szintén SMS-sel zárja le, utazásonként folyamatosan fogyasztva keretnapjait. Minden elküldött SMS-ről visszaigazolás érkezik a szerződéskötéskor megadott mobiltelefonszámra.


A Credit Suisse Life and Pensions szezonális utasbiztosítási bérlete az interneten, WAP-on és személyesen is megvásárolható, az ügyintézés pedig ettől kezdve SMS-ben történik. A fizetés online módon is történhet. A társaság szerint ez a biztosítási forma akkor előnyös, ha a biztosított az adott időszakon belül több alkalommal utazik külföldre. Az MTI érdeklődésére Farkas Szilvia, marketing és kommunikációs vezető elmondta: egyelőre kísérleti jelleggel vezették be a síelés és más téli sportok idejére a bérletet. A 100 nap alatt a biztosító azt is fel akarja mérni, hogy mennyire népszerű ez az utasbiztosítási megoldás a lakosság körében. A cégeknek ilyen bérletes lehetőséget már régebb óta nyújt a Credit Suisse Life and Pensions.


A marketing és kommunikációs vezető kifejtette: ha kellően népszerű lesz a bérlet, akkor megfontolják a nyári időszakra való kiterjesztését is. Ugyanakkor azonban a biztosító nem akarja visszaszorítani a már meglévő, népszerű 3 napos, illetve egy hetes lakossági utasbiztosításait sem. Credit Suisse Life and Pensions 2003-ban 416 millió forint értékben 176 ezer utasbiztosítást kötött, szemben 2002. évi 85.700-zal. A társaságnak 2002-ben 300 millió forint díjbevétele származott az utasbiztosításokból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik