Belföld

Eurócsatlakozás: Lendvai biztos dátumot vár

A magyar pénzügyminiszternek tartható céldátumot kell megjelölnie az euróövezeti csatlakozásra, még akkor is, ha a csatlakozást halasztani kell a jelenlegi, 2008-as célhoz képest - így vélekedik az MSZP parlamenti frakciójának vezetője, Lendvai Ildikó, a Reuters hírügynökség hétfői jelentése szerint.

“Mind a befektetők, mind pedig a kormány elvárja az új pénzügyminisztertől, hogy felmérje a lehetőségeket, és világosan meghatározza a gazdasági célokat és ez euróövezeti csatlakozás dátumát. Ha a dátum 2008, azt mi üdvözöljük, de semmi sem lehet rosszabb, mint kijelölni egy dátumot, amelyet azután félévenként változtatni kell” – idézte a hírügynökség a frakcióvezetőt.


“Ha a gazdasági adatok azt mutatják, hogy az euró bevezetését halasztani kell, az nem menthet föl a szigorú és következetes költségvetési politika kötelezettsége alól, és a reformok sürgős megvalósítása alól” – folytatta a frakcióvezető a Reuters szerint. “Meg kell reformálni a pazarló és túlközpontosított adminisztrációt és az egészségügyi rendszert. Ez fontosabb, mint a közvetlen népszerűség, de ha sikeres lesz, akkor népszerűségben is ki fog fizetődni” – idézte Lendvai Ildikót a hírügynökség.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik