Belföld

Átvizsgálják a Malév Fokker gépeit

A Malévnál pénteken megkezdték a társaság Fokker típusú repülőgépeinek azonnali műszaki ellenőrzését annak nyomán, hogy a napokban egy, az osztrák légitársaság tulajdonában lévő Fokker típusú repülőgép kényszerleszállást hajtott végre Németországban.

Krebsz Adrien, a Malév szóvivője pénteken az MTI-nek elmondta: ugyan a Fokker-gépek szervizétől nem kaptak semmiféle gyártói utasítást a felülvizsgálatra, a Malév ennek ellenére azonnali műszaki ellenőrzést rendelt el e repülőgépeknél. A szakemberek az úgynevezett Deicing – azaz a jegesedést gátló – rendszert vizsgálják, mivel a cégnél úgy értesültek, hogy az osztrák gép balesetét esetlegesen e rendszer hibája okozhatta.


A szóvivő hozzátette, hogy a vizsgálatok e tekintetben még nem zárultak le. Krebsz Adrien aláhúzta: a Malév Fokker típusú gépeinél ez a rendszer tökéletesen működik, eddig meghibásodást nem észleltek. A Fokkereket péntektől folyamatos műszaki ellenőrzésnek vetik alá e tekintetben, a vizsgálatok a gépek repülését nem érintik.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik