Belföld

Szövetségre léptek a fapadosok

Az Air Berlin és Niki Lauda volt Forma 1-es világbajnok nemrégiben alapított cége létrehozta az olcsó jegyű európai légitársaságok első szövetségét.

Elsődleges cél a kelet-európai terjeszkedés – jelentette ki az Air Berlin igazgatója, Joachim Hunold. A megállapodás értelmében az Air Berlin átveszi a Lauda-féle osztrák N.L.-Luftfahrt GmbH (NIKI) 24 százalékát. A tervek szerint jövő áprilisban két új Airbust állítanak forgalomba. A brit olcsó jegyű társaságokkal nem akarnak együttműködni. Niki Lauda új légitársaságának első járata novemberben indult el, a gépek a “flyniki” nevet viselik.


A volt Forma 1-es világbajnok tavaly októberben szerezte meg a csődbe jutott Aero Lloyd légitársaság többségét. Az ugyancsak a Niki Lauda alapította Lauda Air korábban az Austrian Airlines csoporthoz csatlakozott. A légitársaság az első évben 60 millió eurós forgalmat remél és a 2003/04-es téli szezonban a “flyniki” gépek kizárólag a Neckermann utasait szállítják hatszor egy héten Bécsből és Salzburgól a Kanári-szigetekre, Mallorcára, Madeirára és Egyiptomba. Hetente egyszer Friedrichshafen érintésével Las Palmas-ba repülnek.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik