Belföld

Tovább sugároz Európa egyetlen neonáci rádiója

Nem kap állami szubvenciót 2004-ben, mégis folytatja működését a dániai Radio Oasen, közölte az AFP tudósítójával Johnny Hansen, a dán Nemzetiszocialista Mozgalom elnöke.

Brian Mikkelsen konzervatív dán kulturális miniszter tavaly kifejezetten azért kezdeményezte a helyi rádiókat illető állami támogatások feltételeinek módosítását, hogy a szubvencionáltak köréből ki lehessen zárni a Koppenhágától húsz kilométernyire fekvő Greve helységben bejegyzett Radio Oasent. A rádióállomás megalakulása, 1996 óta 54 ezer eurónyi állami támogatást kapott, a véleménnyilvánítás szabadságának jegyében.

“Költségvetésünk zömét az állami támogatás fedezi, de ha bekövetkezik a legrosszabb, és egy vasat sem kapunk, akkor sem zárjuk be a boltot – jelentette ki a dán nemzetiszocialisták vezetője. – Kevesebb zenét adunk, de korlátozott kereteink között is tovább sugárzunk.”

A helyi rádiók állami támogatásának új szabályai 2004. január 1-jétől érvényesek. “Minden egyes esetben alaposan meg fogjuk vizsgálni, hogy a rádió- vagy tévéállomás mindenben megfelel-e a követelményeknek” – ígéri a kulturális minisztérium szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik