Belföld

Ukránok szerezhetik meg a Dunaferrt?

Egyelőre az ukrán Donbass Ipari Szövetség (DISZ) tűnik a Dunaferr-privatizáció győztesének. A Magyar Hírlap szerint az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt. értékelő bizottsága az ő ajánlatukat tartotta a legjobbnak a három közül.

A Magyar Hírlap úgy tudja, a Dunaferr privatizációjának lezárása még karácsony előtt megtörténik, vagyis a jövő hét elején hivatalosan is kiderül, ki veheti meg a patinás nehézipari céget.


A legjobbra az ukrán Donbass ajánlatát értékelték, a brit–indiai LNM és az orosz Szeversztal hátrébb szorult. A brazil Companhia Siderúgica Nacional nem is adott be pályázatot – írta a napilap.

A Donbass Ipari Szövetség a FigyelőNet információi szerint a volt Szovjetunió területén működő egyik legnagyobb vaskohászati vállalatcsoport, amely 1995-ben alakult négy vállalat közreműködésével. A DISZ mára több mint 40 iparvállalatot magába foglaló holdingvállalattá fejlődött, melyek összesített forgalma 2002-ben elérte a 2,8 milliárd dollárt. A Donbass fő tevékenységi köre az acél, hengerelt termékek, acélcsövek és koksz termelése, valamint a vaskohászati és kokszoló berendezések gyártása. Emellett érdekeltségekkel rendelkezik az energetikában, a nehézgép-gyártásban, az építőiparban, a telekommunikációban, valamint a rekreációs- és az agrár szektorban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik