Belföld

Egyetértési nyilatkozat a kínai Rábáról

A Rába Járműipari Holding Rt. vegyesvállalat megalapítását célzó egyetértési nyilatkozatot írt alá kedden Kínában a Liaoning Shuguang Automotive Group Co. Ltd-vel és a Dandong Huanghai Automotive Co. Ltd-vel - közölta a cég csütörtökön.

Az egyetértési nyilatkozatot Pintér István, a Rába Rt., Li Jindian a Shuguang és a Huanghai elnöke látta el kézjegyével. A Rába tavasszal kezdte meg egy kínai vegyesvállalat alapítását előkészítő tárgyalásait. A megállapodási folyamat első lépéseként a partnerek szeptemberben szándéknyilatkozattal nyomatékosították együttműködési elképzeléseiket. A közlemény szerint az egyetértési nyilatkozat aláírásával újabb lépést tettek a tervezett vegyes vállalat megalapítása felé.


Az elkövetkező hónapokban a három társaság megteszi a szükséges előkészületeket annak érdekében, hogy erőforrásaik közös felhasználásával autóbusz-futóművek fejlesztésére, gyártására és összeszerelésére vegyes vállalatot hozzanak létre – áll a közleményben. A tervek szerint a közös cégben a Shuguang és a Huanghai többségi, magyar partnerük, a Rába Rt. kisebbségi tulajdonrészt szerez.


Az egyetértési nyilatkozat aláírása kapcsán Pintér István a Rába elnöke azt hangsúlyozza a közleményben, hogy a dinamikusan bővülő kínai haszonjármű-iparban nagy hangsúlyt kap az autóbuszgyártás. Kína nagyon fontos új üzleti lehetőséget és kulcsfontosságú stratégiai célt jelent a magyar vállalat számára.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik