Belföld

Újabb valutázó-pénzmosó került előzetesbe

A Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) hétfőn előzetes letartóztatásba helyezte M. Jánost, aki ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénzmosás alapos gyanúja miatt indított nyomozást - közölte a Fővárosi Bíróság bírája, szóvivője.

Sándor Zsuzsa közleménye szerint a bíróság azért döntött férfi előzetes letartóztatása mellett, mert – figyelembe véve a gyanúsított terhére rótt cselekmények szervezettségét, az elkövetők nagy számát és a várható büntetés nagyságát – fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, és a gyanúsított a tanúk befolyásolásával, tárgyi bizonyítási eszközök megsemmisítésével, elrejtésével veszélyeztetné az eljárást. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett, így az nem jogerős – tartalmazza a közlemény.

A BRFK gazdaságvédelmi osztály munkatársai december 12-én Budapesten fogták el M. János 32 éves gyöngyösi illetőségű férfit, s ellene pénzmosás alapos gyanúja miatt indítottak eljárást őrizetbe vétele mellett.

M. Jánost és több társát a rendőrség azzal gyanúsítja, hogy 2002 novembere óta több milliárd forint nagyságrendben illegálisan váltottak valutát, amit az általuk létrehozott pénzváltón keresztül legalizáltak.

A BRFK a pénzmosás elleni büntetőeljárásban további két férfi – P. Mihály 22 éves és Sz. Zsolt 34 éves budapesti lakosok – országos körözését rendelte el, valamint még december 12-én előzetes letartóztatásba helyezte T. Bassam 45 éves szír származású magyar állampolgárt, A.T. Ghassam 31 éves szír állampolgárt, D. Zoltán Géza 34 éves budapesti lakost.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik