Belföld

Elfogadták a PSZÁF-törvényt

24.hu
24.hu

2003. 12. 16. 08:06

Az Országgyűlés hétfőn 192 igen szavazattal, négy ellenében, egy tartózkodás mellett elfogadta a befektetők és a betétesek fokozott védelmével kapcsolatos egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, amely módosítja a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) működését is.

A törvénymódosítás szerint a felügyelet élén az eddigi egyszemélyi vezető helyett öt tagból álló testület, a Felügyeleti Tanács áll. A felügyeleti hivatal élére főigazgató és két helyettes kerül. Mindhárom vezetőt hatéves időtartamra a miniszterelnök nevezi ki.

A kormány által beterjesztett törvényjavaslat indoklása szerint a felügyelet szakmai függetlenségének megerősítése céljából választják szét a felügyelet hivatali szervezetét és vezető testületét, az ellenzék viszont a PSZÁF jelenlegi vezetője, Szász Károly elleni támadásnak értékeli a változtatást.

A törvényjavaslat zárószavazása után a fideszes képviselők elhagyták az üléstermet.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.