Belföld

Benzinkutakat épít Szerbiában a Mol

Szerbiai benzinkutak építésére és üzemeltetésére belgrádi székhellyel alapított leányvállalatot INTERMOL d.o.o. néven a Mol Magyar Olaj- és Gázipari Részvénytársaság.



 
A Mol 414, a szlovák Slovnaft 352, míg a horvát INA 458 töltőállomással rendelkezik. A Mol és térségi partnerei – a Slovnaft és az INA – is piacvezetők a saját országukban, ezenkívül külföldi kutakkal is rendelkeznek. 

A leányvállalat kiemelt feladata lesz töltőállomások építése és üzemeltetése a komoly növekedési lehetőségekkel rendelkező szerb piacon. A leányvállalat alapításra azt követően került sor, hogy a második legnagyobb szerb kúthálózattal rendelkező Beopetrol állami részesedéséért folyó versenyben a Mol alulmaradt a Lukoillal szemben. Az ország első számú olaj- és vegyipari vállalatának, a NIS-nek az eladása pedig jelenleg nincs napirenden, bár a társaság előkelő helyen szerepel a Mol akvizíciós listáján. A társaság céljai között szerepel 8-10 százalékos piaci részesedés elérése Szerbiában. Ferencz I. Szabolcs, a Mol kommunikációs igazgatója a Napi Gazdaságnak úgy nyilatkozott: jelenleg zöldmezős beruházásokkal terjeszkednek Szerbiában, akárcsak korábban Horvátországban. Emellett figyelemmel kísérik a privatizáció folyamatát és amennyiben a Molnak megfelelő céget kínálnak eladásra, meg fogják vizsgálni a részvétel lehetőségét.


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik