Belföld

Rejtő otthon karácsonyozhat – rokona fizette ki az óvadékot

Rejtő E. Tibor, a K&H bank lemondott vezérigazgatója pénteken kevéssel egy óra után elhagyta a Nagy Ignác utcai büntetés-végrehajtási intézetet, miután kifizették óvadékát. Kollár Károly, a bankár védője elmondta, hogy Rejtő E. Tibor közeli hozzátartozója fizette be az óvadékot.

A K&H brókercégénél, a K&H Equities-nél történt sikkasztás és pénzmosás ügyében gyanúsított volt bankvezér tízmillió forintos óvadék ellenében került ki az előzetes letartóztatásból – erősítette meg az MTI értesülését Kollár Károly, a bankár védője. Elmondta azt is, hogy Rejtő E. Tibor közeli hozzátartozója fizette be az óvadékot. Szavai szerint a volt bankvezető jelenleg szerettei körében tartózkodik.

Rejtő E. Tibort két társával együtt szeptember 7-én helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság, legutóbb február 29-ig hosszabbították meg előzetes letartóztatásukat.

A Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) szerdán megszüntette Rejtő E. Tibor előzetes letartóztatását tízmillió forint óvadék ellenében, s mivel az ügyészség nem fellebbezett, a határozat jogerőssé vált. A bíróság egyúttal elrendelte a férfi házi őrizetét és útiokmányának elvételét is.

Rejtő E. Tibort azért szállították át október 9-én a rendőrségi fogdából a Nagy Ignác utcai büntetés-végrehajtási intézetbe, mert a gyanúsított fogva tartásának körülményeire panaszkodott.

A büntetőeljárás adatai szerint Rejtő E. Tibor alaposan gyanúsítható azzal, hogy hatáskörét túllépve, a bank belső szabályzatát megszegve arra utasította a K&H Equities brókercég alkalmazottait, hogy Kulcsár Attila bróker ügyfeleinek ne küldjenek kimutatást számláik egyenlegéről.

A jelenleg Bécsben kiadatási őrizetben lévő Kulcsár Attilát több milliárdos sikkasztással és pénzmosással gyanúsítja a rendőrség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik