Belföld

Orbán Viktor: a kormány vonja vissza a lakáshitelekről szóló döntést

Orbán Viktor azt javasolja a kormánynak, hogy vonja vissza a lakáshitelezés rendszerét szigorító döntését és jövő évi költségvetési javaslatát.

A Fidesz elnöke pénteki rendkívüli sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az otthonteremtési rendszer leépítésével kapcsolatos intézkedések emberileg elhibázott döntések, és nehezen vállalhatók.

A politikus a jövő évi költségvetési törvényjavaslat visszavonását is indítványozta a kabinetnek. Véleménye szerint ugyanis a javaslatot át kell dolgozni; valós számokra kell épülnie, és középpontjába a biztonságot kell állítani.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy az otthonteremtési támogatás leépítésével kapcsolatos kormánydöntések nem adnak választ a gazdaság kétségkívül meglévő problémáira. A politikus szerint senki sem gondolhatja komolyan, hogy a hitelt felvevő emberek tehetnek a jelenlegi gazdasági helyzetről.

A Fidesz elnöke úgy vélekedett: a kormány arra akarja rávenni az embereket, hogy otthonteremtés helyett megtakarított pénzüket tegyék be a bankokba, és ezzel segítsék a költségvetést.

A jövő évi költségvetés kapcsán elmondta: a Fidesz készen áll arra, hogy ha a kormány a jelenlegi javaslatot visszavonja és átdolgozza, az új indítványról a két ünnep között tárgyaljon a parlamentben. “Úgy gondolom, hogy az országnak egy biztonságot nyújtó biztonsági költségvetésre van szüksége” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik