Belföld

Nyereséges lesz idén a Magyar Posta

Idén várhatóan nyereséges lesz a Magyar Posta Rt., amely azt mutatja, hogy a cégnek sikerül kilábalnia az évek óta tartó nehéz gazdasági helyzetéből, és fejlesztései révén színvonalas szolgáltatásokat biztosít ügyfeleinek - mondta Szili Katalin újságírók előtt Pécsett.

Az Országgyűlés elnöke Szabó Pállal, a Magyar Posta Rt. vezérigazgatójával folytatott megbeszélést a vállalat jelenlegi helyzetéről, jövőbeni terveiről. Szabó Pál a zártkörű tárgyalást követően arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a posta 2003-ban a tavalyi 126 milliárd forinttal szemben 139,5 milliárd forint árbevételt ér el, és adózás előtti eredménye – a 2002-ben regisztrált 9 milliárd forint veszteséggel szemben – 2 milliárd forint nyereség lesz.


A vezérigazgató rámutatott: a kitűzött cél 142 milliárd forint árbevétel volt, de a vállalat a levélforgalom május óta tartó csökkenése miatt 2,5 milliárd forinttal kevesebb jövedelemmel számol. Szabó Pál szavai szerint a siker az oktalan költekezések, ésszerűtlen befektetések megszüntetésének, belső átszervezéseknek, mintegy 1.000 dolgozó elbocsátásának, valamint a szolgáltatások bővítésének, színvonaluk javításának, valamint a kormány által lehetővé tett áremeléseknek köszönhető. A Magyar Posta Rt. 2004-ben 152 milliárd forint árbevétellel és az ideihez hasonló adózás előtti eredménnyel számol.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik