Belföld

Megvan a pénz Rejtő óvadékára

Péntek délelőtt kifizették Rejtő E. Tibor 10 millió forintos óvadékát. A brókerügyben gyanusított volt bankvezér így elhagyhagyhatja a börtönt.

Rejtő E. Tibor, a K&H Bank volt elnöke a 10 millió forintos óvadék kifizetése után elhagyhatta a börtönt. A brókerbotrányba keveredett bankvezér házi őrizetbe kerül. A hírek péntek délig arról szóltak, hogy Rejtő E. nem tudja kifizetni az óvadékot és börtönben marad. Kollár Károly, Rejtő védője csütörtökön még azt közölte: jelenleg nem áll rendelkezésre az óvadék összege, ezért bizonytalan, mikor lesz letétben, amelynek ellenében a volt vezérigazgató szabadlábra kerülhet. Az ügyvéd nem akarta megnevezni az óvadékot felajánló személyt.

A K&H-ügy gyanúsítottjai közül egyébként Garamszegi Gábornak, a Betonút Rt. volt vezérigazgató-helyettesének előzetes letartóztatását már múlt pénteken megszüntette a bíróság harmincmillió forintos óvadék fejében, amelyet még aznap befizettek. Garamszegiért felesége tette le az óvadékot. Garamszegi mellett Rejtő és Bitvai Miklós, az Állami Autópálya-kezelő Rt. volt vezérigazgatójának, valamint El A. Hassan számláit is zárolták.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik