Belföld

Üdvözli a kormány intézkedéseit az iparkamara

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) egyetért a kormány azon lépésivel, amelyek a makrogazdasági egyensúly helyreállításának irányába mutatnak - közölte a kamara.

A kamarák üdvözölnek minden olyan gazdaságpolitikai lépést, amely egyértelműen jelzi a kormányzat elkötelezettségét a túlköltekezés visszafogására és a forrásoknak a gazdasági növekedést elősegítő felhasználására – áll a közleményben. Az MKIK emlékeztet arra, hogy már többször jelezte, hogy szükségesnek tartja a közkiadások további visszafogását. A kormány most bejelentett intézkedései ebbe az irányba mutatnak, és minden bizonnyal elősegítik a 2004. évi egyensúlyi célkitűzések megvalósítását – szögezi le az MKIK közleményében.


Ugyanakkor reményüknek is hangot adnak, hogy a közkiadások visszafogásával a gazdasági- és vállalkozásfejlesztési előirányzatok, a pályázati lehetőségek nem szenvednek csorbát. A beruházási tevékenység a közelmúltban beindult élénkülésének folytatásához az MKIK szerint mielőbb csökkenteni kellene az irányadó kamatlábat. A tőkevonzó képesség javításához, a versenyképességi pozíciók helyreállításához elsősorban kiszámítható és megbízható, összehangolt monetáris és fiskális politikával támogatott gazdaságpolitikára van szükség. Az MKIK minden olyan lépést fontosnak tart, amely a forint erősödéséhez, illetve az alapkamat csökkentéséhez vezet – áll a közleményben.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik