Belföld

10 millióért otthon karácsonyozhat Rejtő E. Tibor

Megszüntette Rejtő E. Tibor előzetes letartóztatását tízmillió forint óvadék ellenében a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) szerdán; az ügyészség nem fellebbezett, így a határozat jogerős - tájékoztatta az MTI-t a Fővárosi Bíróság szóvivője, Sándor Zsuzsa.

Amennyiben az óvadékot befizetik, a K and H Bank sikkasztással gyanúsított egykori vezérigazgatója távozhat a büntetés-végrehajtási intézetből. A bíróság egyúttal elrendelte Rejtő E. Tibor házi őrizetét és útiokmányának elvételét is – olvasható a közleményben.

A BKKB szintén megszüntette a brókerbotrányban meggyanúsított Bitvai Miklós, az Állami Autópályakezelő Rt. sikkasztással gyanúsított egykori vezérigazgatójának előzetes letartóztatását tízmillió, El Abed Hasszánét pedig harmincmillió forint óvadék ellenében.

Egyúttal esetükben is elrendelte a házi őrizetet, az útiokmány elvételét, a szír férfi esetében pedig az állandó rendőri ellenőrzést is. Ezek a határozatok azonban nem jogerősek, mert az ügyészség fellebbezett.

December 5-én a Fővárosi Bíróság harmincmillió forint óvadék ellenében másodfokú határozatával jogerősen szabadlábra helyezte a brókerbotrány kapcsán sikkasztás gyanújával letartóztatott Garamszegi Gábort, a Betonút Rt. volt vezérigazgató-helyettesét és egyúttal elrendelte házi őrizetét. Az óvadékot még aznap befizették.

Rejtő E. Tibort, Garamszegi Gábort és Bitvai Miklóst szeptember 7-én helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság. Legutóbb február 29-ig hosszabbították meg Rejtő E. Tibor és társai előzetes letartóztatását. A büntetőeljárás adatai szerint Rejtő E. Tibor alaposan gyanúsítható azzal, hogy hatáskörét túllépve, a bank belső szabályzatát megszegve arra utasította a K and H Equities brókercég alkalmazottait, hogy Kulcsár Attila ügyfeleinek ne küldjenek kimutatást számláik egyenlegéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik