Belföld

Ügyészségi nyomozás a K&H-s nyomozó ügyében

A Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal nyomozást rendelt el hivatali visszaélés gyanúja miatt abban az ügyben, amelyben a rendőrség is vizsgálta Molnár Csaba alezredes szerepét - tudta meg az [origo].

Gyanúsítottja nincs a nyomozásnak, de más hivatalos személy nem szerepel az ügyben. A K&H-ügy egyik vezető nyomozója ellen az ORFK nem talált bizonyítékot, de további vizsgálatra az ügyészséghez fordult.

Sódor István fővárosi főügyész az [origo]-nak adott nyilatkozatában közölte: a nyomozásnak egyelőre nincs gyanúsítottja. Gyanúsítottról ugyanis csak megalapozott gyanú esetén lehet beszélni, ezt pedig az ügyészségi nyomozók egyelőre nem állapították meg. Annak ellenére, hogy az ügyben más hivatalos személy nem szerepel, csupán újságírói következtetésnek nevezte, hogy a későbbiekben viszont Molnár Csaba lehet csak gyanúsított.

Az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának vezetője a múlt héten pénteken azzal zárta le a belső vizsgálatot, hogy nem találtak megdönthetetlen bizonyítékot Molnár Csaba, az Igazgatóság pénzmosás elleni osztályvezetője ellen. Ezután adták át az ügyet az ügyészségnek.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik