Belföld

A rendőrség kiáll a pénzmosás elleni osztály vezetője mellett

"A rendőrségnek nincs olyan anyag a birtokában sem a Nemzetbiztonsági Hivataltól vagy bárhonnan, ami indokolná, hogy Molnár Csaba ellen vagy rá vonatkozóan bármilyen személyzeti döntésre szükség lenne" - mondta a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság (SZBEI) pénzmosás elleni osztály vezetője ellen indult vizsgálat vezetője.

A rendőrség kiáll Molnár mellett, akinek elfogulatlansága a K&H Equities Rt.-nél történt sikkasztás ügyében tegnap kérdőjeleződött meg – jelentette az MTI.

“A magyar rendőrség teljes vezetése, amíg meg nem győződik arról, hogy Molnár úrnak bármiféle érintettsége lenne, teljes vállszélességgel kiáll mellette” – hangsúlyozta Bolcsik Zoltán, dandártábornok, a SZBEI igazgatója.

Kiemelte: a Nemzetbiztonsági Hivatal jelentése nem tényeket és megdönthetetlen bizonyítékokat, hanem adatokat tartalmaz Molnár Csabával kapcsolatban, ezért a vizsgálatban nem mint gyanúsított szerepel és személyzeti döntéseket sem terveznek vele kapcsolatban.

Cáfolta azt az értesülést, ami szerint az NBH jelentése részletes, nagy terjedelmű anyag lenne: elmondása szerint pár oldalas jelentésről van szó, amellyel kapcsolatban néhány napon belül lefolytatja a vizsgálatot és javaslatot tesz Salgó László országos rendőrfőkapitánynak Molnár Csabával kapcsolatban.

A Magyar Nemzet keddi cikkével és a kérdéses idézettel kapcsolatban(“Az arab alvilági körökkel állítólag meglévő, az elfogadhatónál és a normálisnál sokkal mélyebb kapcsolat”) elmondta: a cikk valójában arról szól, hogy Molnár Csabát valaki megvette volna és saját érdekeire használta volna fel, ezzel szemben a jelentés “logikai következtetéseket tartalmaz”. Hangúlyozta: a K&H ügyben nem ez az első alkalom, hogy támadás éri a rendőrséget, de az ügyészség eddig nem vonta kétségbe a rendőrségi vizsgálat hatékonyságát és pártatlanságát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik