Belföld

3,4 milliárd forint az intézményi gázár-kompenzációra

A kormány szerdán elfogadott rendelete szerint az október 15-i földgázáremelés közintézményi ellentételezésére rendelkezésre álló összeg felosztásának alapja az első félévi gázfogyasztás - mondta Gulyás Erika, kormányszóvivő-helyettes.

Az Országgyűlés november 17-i döntése értelmében 3,4 milliárd forint használható fel az állami, az önkormányzati és az egyházi intézmények, valamint az alapítványok támogatására – emlékeztetett a kormányszóvivő-helyettes.

Hangsúlyozta: az önkormányzatok 2,5 milliárd forintot kapnak, a központi költségvetési szervek 708 millió, az egyházi intézmények 117 millió, az alapítványok pedig 66,5 millió forintot.

Elmondta, hogy az önkormányzatok támogatásáról a Belügyminisztérium, az egyházi intézmények támogatásáról pedig a Miniszterelnöki Hivatal Egyházi Kapcsolatok Államtitkársága gondoskodik.

A szociális alapítványok támogatását az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium, az oktatási intézmények támogatását az Oktatási Minisztérium látja el. “Amennyire ebben a pillanatban látszik, és nem lesz nagyon hideg az elkövetkezendő néhány hét, akkor az összeg elegendő kell hogy legyen a teljes kompenzációra ebben az intézményi körben” – tette hozzá Gulyás Erika.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik