Belföld

Tarol az osztrák mobilpiacon a Deutsche Telecom

A Deutsche Telecom (DT) leányvállalata – és egyben a világ legnagyobb Wi-Fi elérési pont tulajdonosa – lényegében megvette az osztrák vezetéknélküli piacot, miután megszerezte a Metronetet.

A Metronet üzemeltet 300 „forró pontot” Ausztriában – a világ tizedik legjobban „dróttalanított” országában, ahol összesen 350 ilyen pont működik. A T-Mobile több mint egy éve együttműködik a Metronettel, így megvásárlásával nemcsak kompetitív előnyhöz jut az üzleti szektorban, hanem erősíti is Európát átfogó hálózatát.

A Metronetnek ugyanis barangolási megállapodása van Finnországgal, Olaszországgal, Spanyolországgal és Brazíliával – vagyis összesen 1200 elérési ponthoz van hozzáférése, amit most a T-Mobile hozzátesz 3000 feletti saját „forró pontjához”, amivel tovább erősíti világelsőségét.

A Metronet sajtóközleményében a világ negyedik legnagyobb Wi-Fi szolgáltatójaként definiálja önmagát, bár MikeMcGinn vezérigazgató (aki még nem tudja, van-e állása) elismerte, hogy ez egy májusi adat, azóta hatalmas növekedés volt tapasztalható elérési pontok terén, elsősorban Nagy-Britanniában. A jelenlegi becslés 12 ezer körülire teszi a pontok számát.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik