Belföld

Karcsúsít a DaimlerChrysler

A DaimlerChrysler tárgyalásokat folytat a New Venture Gear hajtáslánc gyártó leányvállalata többségi tulajdonrészének eladásáról egyebek között a Magna International Inc. autóipari beszállító konszernnel. A fennmaradó rész eladására később kerülne sor.

Az adásvétel megvalósításának ütemterve még nem ismeretes. Egyes értesülések szerint a német Siemens is érdeklődik a vállalat iránt. A gépjárművek hajtáslánca a motort, a tengelykapcsolót, a sebességváltót és a kardán tengelyeket foglalja magában. A New Venture Gear 2002-ben 1,4 milliárd dollár forgalmat bonyolított. A vállalat két telephellyel rendelkezik, az egyik Syracuse, New York államban, a másik Roitzsch Németországban.


A cég tavaly került a DaimlerChrysler száz százalékos tulajdonába, amikor társtulajdonosa, a General Motors Corp. kiszállt a vállalkozásból és egy másik hasonló vállalkozás vásárolt meg. Az elmúlt években mind a GM, mind pedig a Ford fokozatosan leépítette alkatrész gyártó tevékenységét, és a Delphi, valamint a Visteon cégekbe szervezte át azokat. A Chrysler is hasonlóképpen jár el, de jóval aprólékosabb megközelítést alkalmaz.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik