Belföld

Összefog a Fidesz és a Munkáspárt

A Fidesz Magyar Polgári Szövetség csatlakozik a Munkáspárt kórházprivatizációt ellenző aláírásgyűjtési akciójához - olvasható a Népszabadságban. Révész Máriusz a Fidesz-elnökség csütörtöki ülését követően emlékeztetett, hogy a Fidesz a törvény elfogadásakor Alkotmánybírósághoz fordult – egyelőre azonban nem lehet tudni, hogy az Alkotmánybíróság mikor és hogyan dönt, ezért csatlakozik a Fidesz az aláírásgyűjtési akcióhoz.

A kórházprivatizációt azért ellenzik, mert a magántőke beengedése az ágazatba a Fidesz szerint a szegényebb társadalmi rétegek számára óriási veszélyt jelent. Úgy vélik, ha a kórházak a profitorientált cégek kezébe kerülnek: kettészakad a magyar egészségügyi ellátás. “Akik meg tudják fizetni, magas színvonalú ellátáshoz jutnak, akik pedig nem, azok lényegesebben rosszabbhoz” – tette hozzá a szóvivő. Révész Máriusz szerint a kórházprivatizáció kapcsán teljes társadalmi konszenzus alakult ki, hiszen az ellenzők között megtalálhatók egészségügyi szakmai szervezetek, a Magyar Orvosi Kamara, civil szervezetek, a Munkáspárt, a MIÉP és a parlamenti ellenzék is.

Az Alkotmánybíróság november 10-én döntött arról, hogy a Munkáspárt, a Baloldali Front – Munkás Ifjúsági Szövetség és a Társadalmi Demokráciáért Mozgalom megkezdheti az aláírásgyűjtést a kórháztörvény megsemmisítésére irányuló népszavazás kiírásáért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik