Belföld

A Microsoft egykori alkalmazottja börtönbe vonul csalásért

A szoftveróriás egykori alkalmazottját 17 havi börtönre ítélték kedden, miután 6 millió dollár értékű szoftvert a saját hasznára értékesített.

A 31 éves Kori Robin Brown adminisztrátorként dolgozott az Xbox divízióban, ahonnan munkahelyi számítógépéről csúcskategóriás szoftvereket rendelt a Microsoft raktározási partnerétől, a ClientLogictól, melyeket saját zsebére érvényesített és így 50-100 ezer dollár haszonra tett szert.

Miután a szoftvereket nem legitim üzleti célból, hanem saját címére vagy jótékonysági szervezetekhez postáztatta, ezért postai úton elkövetett csalásért ítélték el, miután ügyében az FBI és az USA postai nyomozóhatósága is vizsgálódott. Nem az ifjú hölgy volt az első Microsoft alkalmazott, aki saját zsebre értékesített szoftvereket. Júniusban Richard Gregg ellen emeltek vádat, miután 17 millió dollár értékű szoftvert rendelt a cég belső vásárlási rendszerén belül, melyeket saját hasznára adott el. Tavaly decemberben pedig Daniel Feussnert bocsátották el hasonló vádak miatt.

Ajánlott videó

Családonként átlag 50 millió forint – ennyi vagyona van a magyar háztartásoknak egy friss felmérés szerint. A leggazdagabb családoknál, a felső tíz százalékban 200 millió jut egy háztartásra, elsősorban rájuk fókuszál egy új kezdeményezés, amely az utódlási, öröklési ügyekben igyekszik segíteni a gyászolóknak. Vezetőjével a családi vagyonokról beszélgettünk.