Belföld

László Csaba szerint megszülettek a legfontosabb döntések

Az elmúlt napokban megszülettek a legfontosabb gazdaságpolitikai döntések a következő időszakra, évekre azzal, hogy kedden a központi költségvetés főszámait elfogadta a parlament - mondta László Csaba pénzügyminiszter csütörtöki tájékoztatóján.

Az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén létre jött a megállapodás a jövő évi minimálbérről, illetve a 7-8 százalékos béremelési ajánlásról, valamint a kormány a jegybankkal közösen kitűzte a 2005-ös inflációs célt és meghatározta a 2006-os célkitűzést.

A forint jelenlegi hektikus mozgására, illetve a kötvénypiacokon az állampapírok hozamainak jelentős emelkedése csak átmeneti jelenség, a spekulánsok tevékenységének következménye – nyilatkozott a pénzügyminiszter.

A legfontosabb feladat az, hogy a gazdaságpolitika fő vonulatait, azaz az óvatos jövedelempolitikát, a szigorúbb költségvetési politikát megvalósítsa a kormány, továbbra is összhangban működjék az MNB-vel, és továbbvigye a reformokat az egészségügy, a nyugdíjrendszer, illetve a közigazgatás terén.

Ajánlott videó