Belföld

K&H-ügy: mégsem vallott a “taxis Gyula”

Megtagadta a vallomást Sz. Gyula taxis, akit a brókerbotránnyal összefüggésben szerdán idéztek gyanúsítottként a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságra - számol be a Magyar Hírlap.

Sz. Gyulát egy héttel ezelőtt már gyanúsítottként kihallgatta a Fővárosi Főügyészség, ahol megtagadta a vallomást. A rendőrség azért idézte be, mert jelezte: korábbi tanúvallomását áttanulmányozva kész válaszolni a nyomozók kérdéseire. Szerdán mégis elállt a vallomástól.

A nyomozókat nem érte váratlanul a bejelentés, bár ily módon felértékelődött a korábbi, tanúként tett vallomásának tartalma. A Magyar Hírlap úgy tudja, akkor legalább húsz személyt nevezett meg – köztük Rejtő E. Tibort, a K&H egykori bankvezérét – akikhez Kulcsár Attila megbízásából pénzt szállított. A pénz átvételéről és átadásáról egyetlen alkalommal sem készült elismervény. A csomagokat kézből kézbe adták át, többnyire át sem számolták a bankjegykötegeket.
Ezt kihasználva a megnevezettek közül többen nem ismerték el a pénz átvételét.

A férfit legközelebb szembesítésre várják. Mindazokat beidézik, akiknek – állítása szerint – juttatott a milliókból, ám a felek ezt nem ismerik el.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik