Belföld

Jachtkikötő és motel épül a Dunakanyarban

Mintegy kétmilliárd forintos beruházással 31 családi házat, jachtkikötőt klubházzal, egy négycsillagos kempinget, egy 18 szobás motelt, illetve üzletközpontot épít a Visegrád és Esztergom között található Pilismaróton a Dunai Yachtklub Kft. – tudta meg a Világgazdaság Szilágyi Zoltántól, a társaság ügyvezető igazgatójától.

A közel 12 hektáros, Zebegénnyel szemben lévő területet még 1996-ban vásárolta meg a cég a pilismaróti önkormányzattól, ám a jogerős vízjogi engedélyt csak 2000-ben kapta meg. A beruházás elkezdését akadályozták az azóta bekövetkezett árvizek.

A telek korábban mezőgazdasági besorolású volt, de a területet már átminősítették, és a beépítési javaslatot Pilismarót képviselő-testülete elfogadta – tájékoztatta lapunkat Benkovics László polgármester. Jelenleg a tereprendezési munkálatokat végzik, tavaszra kialakítják a családi házak építésére alkalmas, egyenként 1200 négyzetméteres telkeket, és elkezdik az építkezést. A teljes beruházást a tervek szerint 2005-ben fejezik be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik