Belföld

A forint nyomta le a zlotyt

admin
admin

2003. 11. 27. 10:55

Csökkent csütörtök délelőtt a zloty árfolyama - főként a forint esése és a jegybank tartalékolási kötelezettségével kapcsolatos vita újjáéledése miatt. A zloty/euró jelenleg 4,6675 a szerdai 4,6606 után; a zloty/dollár 3,9183-on áll a tegnapi 3,9120-at követően.

A cseh korona mintegy negyed százalékot vesztett az euróhoz képest a reggeli adásvételben, miután a likviditást nélkülöző piacon korona-eladási megbízások jelentek meg, és a szomszédos közép-európai országok devizái gyengülni kezdtek. A korona a szerdai 31,950-es zárás szintjéről 32,025-ig gyengült, ám a kereskedők szerint vesztesége korlátozott marad, mert 32,050-nél erős támaszt élvez. A dollárral szemben 0,3 százalékot vesztett a korona, árfolyama 26,890. A befektetők most a monetáris tanács havi ülésének döntését várják; az általánosan elfogadott előrejelzés a történelmi mélypontot jelentő két százalékos értéke megőrzését, változatlan kamatszintet mutat, Sem a makroadatok, sem a korona árfolyama nem kényszeríti változtatásra a jegybankot.


Kamatdöntésre vár a cseh korona


Alig változott csütörtökön a szlovák korona árfolyama; ma újabb kísérletet tehet a piac a hosszú ideje ellenálló 40,900-as küszöb áttörésére – bár a szomszédok piacainak ismeretében erre most meglehetősen kevés az esély. Amennyiben azonban mégis sikerülne, akkor 40,500-ig is megerősödhet a szlovák korona – állítják a kereskedő, akik szerint nagy lökést adhat majd az árfolyamnak a pénteki külkereskedelmi mérleg – amennyiben jobb lesz a vártnál. A korona egyébként gyakran már az információk közzététele előtt megerősödik, mert a piac idejekorán beépíti áraiba a kedvező statisztikai adatokat. Mások bizonyosak abban, hogy a költségvetés elfogadásáig jelentős árfolyammozgásra nem lehet számítani. A korona/euró a szerdai 40,920/930-ról 40,910/970-ra; a korona/dollár 34,390/420-ról 34,308/358-ra módosult.


 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.