Belföld

Bezár a szófiai brit követség

Csütörtöktől "biztonsági okokból" bezár Nagy-Britannia szófiai nagykövetsége - közölte a brit külügyminisztérium. A csütörtök hajnali bejelentésből nem derült ki a hirtelen intézkedés pontos oka.

A Foreign Office szóvivője csak annyit mondott, hogy a bulgáriai brit diplomáciai képviselet bezárása “elővigyázatossági lépés”, amelyet “bizonyos értesülések indokolnak”.

A brit külügyi szóvivő nem árult el közelebbit ezen információk mibenlétéről, sem arról, hogy a szófiai brit nagykövetség meddig tart zárva. A közlemény más európai országban lévő brit képviseletek esetleges bezárásáról nem tett említést.

A múlt héten a szomszédos Törökország legnagyobb városában, Isztambulban a brit főkonzulátust és a londoni székhelyű HSBC bank helyi központját súlyos bombamerénylet érte, amelyben több tucatnyian meghaltak, köztük a brit főkonzul és a bank számos alkalmazottja.

A londoni külügyminisztérium a szófiai követségbezárás bejelentése előtt egy nappal tett közzé figyelmeztetést arról, hogy értesülései szerint Törökországban újabb, “küszöbönálló” terrortámadás fenyegeti a brit érdekeltségeket. Bulgáriáról abban a figyelmeztetésben még nem esett szó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik