Belföld

Elemzők nem számítanak a Mol szárnyalására

Mérsékelt emelkedést várnak szerdán a budapesti részvénypiacon tőzsdei szakértők. Elemzők szerint a Mol 7100 forintos maximális kibocsátási ára, amit szerdán hoztak nyilvánosságra, egyelőre semleges hatással lehet az olajrészvény árára.

Makray Péter, az ERSTE Bank Befektetési Rt. elemzője a blue chip részvények piacán kis mértékű emelkedésre számít, elsősorban a kedvező nemzetközi hangulat alapján, ami a kedden közölt amerikai makrogazdasági adatok hatására alakult ki.

A Mol 7100 forintos maximális kibocsátási ára, amit szerdán hoztak nyilvánosságra, véleménye szerint egyelőre semleges hatással lehet az olajrészvény árára.

Imrek Viktor, az OTP Bank elemzője szerint optimista nap elé néz a magyar piac. A Mol piacán véleménye szerint élénkülhet a vásárlási kedv és így erősödhet a forgalom, de ez nem feltétlenül jár együtt a papír árának számottevő emelkedésével.
A BUX kedden 71,52 pontos csökkenéssel, 9393,87 ponton zárt, a hétfői záró értékhez képest ez 0,76 százalékos gyengülés. A részvénypiac forgalma alacsony, 4,21 milliárd forint volt. A vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz viszonyítva. A Matáv 2,67 százalékkal 765 forintra, a Mol 0,94 százalékkal 6.320 forintra, az OTP 1,23 százalékkal 2.800 forintra gyengült. A Richter 2,13 százalékkal 24.000 forintra drágult.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik