Belföld

A Fotex használhatja a Fradi-szimbólumokat

A Fotex Rt. megállapodott az FTC Egyesülettel és az FTC Rt.-vel, hogy 1.834.519.871 forint plusz áfa összeg ellenében véglegesen megszerzi az FTC-hez és a ferencvárosi labdarúgáshoz kapcsolódó megjelölések kizárólagos használatát bizonyos termékkörök és jogok tekintetében - közölte a Fotex Rt. a BÉT honlapján kedden.

Ezen felül az FTC Egyesület és az FTC Rt. bizonyos további kizárólagos jogokat ruházott a Fotex Rt.-re véglegesen. A közlemény szerint a Fotex Rt. a megállapodás szerinti részleges kereskedelmi jogok vételárát oly módon teljesíti, hogy az általa a részleges kereskedelmi jogokért fizetendő ellenértékbe beszámítja az FTC Egyesület részéről a részvények visszaszolgáltatása miatt keletkezett fizetési kötelezettséget.

A közlemény szerint a Fotex Rt. megállapodott az FTC Egyesülettel és az FTC Rt.-vel, hogy megszünteti a Fotex Rt. és az FTC Rt. jogelődje, az FTC Labdarúgó és Sport Kft. között 2001. július 21-én létrejött, 2.400.000 forint névértékű üzletrészének megvásárlására létrejött adásvételi szerződést.

A hatályba lépett megállapodás alapján a Fotex Rt. átruházza az FTC Egyesület részére a tulajdonában álló 252.398 darab, FTC Rt. által kibocsátott 1.000 forint névértékű névre szóló dematerializált törzsrészvényt. A megállapodás alapján a Fotex Rt. tulajdonában két darab, FTC Rt. által kibocsátott 1.000 forint névértékű, névre szóló dematerializált törzsrészvény marad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik