Belföld

Central Park-lakások – az első ütem 90 százaléka már gazdára talált

A 10 milliárd forintos összköltséggel épülő fővárosi Central Park első üteme szerkezetkész, a 340 lakásba - amelyek 90 százaléka már gazdára talált - a lakók 2004 május végén-június elején költözhetnek be - hangzott el a Central Park Hungary keddi sajtótájékoztatóján Budapesten.

Korn Vera, a társaság vezérigazgatója elmondta, hogy a következő ütemben épülő két ház összesen 196 lakásának értékesítése a jövő héten ugyancsak megkezdődik. A Central Parkban összesen 900 lakás lesz majd, a 6, 7 és 8 szintes épületekben portaszolgálat és kamerarendszer vigyáz a biztonságra, a parkban úszómedence, fitnesz-központ és egy üzletközpont is helyet kap. Az épületek között 8 ezer négyzetméteres parkot alakítanak ki.

A XIII. kerületben épülő lakópark a Lalaco nemzetközi ingatlanberuházó csoport első magyarországi fejlesztése, generálkivitelezője a nyíregyházi Épker Kft., finanszírozója a Magyar Külkereskedelmi Bank. A park építésére Central Park Hungary Kft. néven projekt társaságot hoztak létre 520 millió forintos tőkével. A Central Park a tervek szerint két és fél év múlva készül el teljesen.

Az MTI kérdésére Korn Vera elmondta: tervezik egy másik lakóingatlan-beruházás elindítását is, ugyancsak a XIII. kerületben, ám annak részleteit egyelőre nem hozta nyilvánosságra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik