Belföld

Az albán leányvállalat javított a görög Vodafone eredményén

A görög Vodafone Panafon minden várakozást felülmúló módon nettó nyereségének 26 százalékos növekedéséről számolt be az első félévre vonatkozóan. A javulás az alacsonyabb amortizációs költségeknek és az albán leányvállalat nyereségbe fordulásának volt köszönhető.

A brit Vodafone 65 százalékos tulajdonában lévő távközlési vállalat a szeptemberben végződött első pénzügyi félévben 111,8 millió euró nettó nyereséget ért el, míg EBITDA eredménye az elemzői várakozásoknak megfelelően 277,4 millió euró lett, 13,3 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál. A nettó nyereség tekintetében a Reuters által megkérdezett szakértők átlagosan 23 százalékos javulásra számítottak.

A nemzetközi számviteli szabványok szerint közzétett mérleg alapján a Vodafone Panafon féléves csoportszintű díjbevétele 726,1 millió euró volt, 17,5 százalékkal több mint egy évvel korábban. A harmadik negyedévben a vállalat 151.667 új előfizetőre tett szert és ezzel előfizetőinek a száma szeptember végére elérte a 3,78 milliót. Görögországban a piacvezető a Cosmotel négymillió előfizetővel.

A Panafon albániai érdekeltsége szeptember végén 473.473 előfizetővel rendelkezett, ami 44,6 százalékos piaci részesedést biztosított számára. Nettó féléves nyeresége nyolcmillió euró volt. A Vodafone Panafon részvénye 6,08 eurón forgott a kereskedés félidejében Athénban, szinte változatlan árfolyamon az előző napihoz képest. A piac indexe eközben 0,8 százalékkal emelkedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik