Belföld

Synergon Rt.: Kulcsár szerepét firtatják

Koncepciós eljárásnak minősítette a Synergon Rt. volt vezérigazgatójának védője azt a pert, amelyben kedden első fokon hirdetnek ítéletet - olvasható a Népszabadságban.

A vádirat szerint Vagyon Tibor 1997 és 2000 között több, fiktív számlák kiállítására szakosodott vállalkozást hozott létre. A hatóságok szerint a fiktív számlákat befogadó cégek egyike volt a Synergon, amelynek akkori vezérigazgatóját, Szalóczy Zsoltot 2000 októberében tartóztatták le. Az ügy akkor vett fordulatot, amikor a nyomozás elrendelésének hírére zuhanni kezdő Synergon-papírokat hirtelen valaki elkezdte felvásárolni a tőzsdén.

Emögött a K&H brókercége állt, amelynek ügyfelei Kulcsár Attilát bízták meg a képviseletükkel a társaság közgyűlésén. A védőbeszédben Zamecsnik Péter ügyvéd érthetetlennek nevezte, hogy miért nem vizsgálja senki a Synergon és a brókerügy közti összefüggéseket, amikor mindkettőben kulcsszerepet játszott Kulcsár Attila.


Ajánlott videó

Kedden késő este jelentették be, hogy a tájékoztató idején életbe lépő szabályozás nyomán véget ér a 480 forintos üzemanyag korszaka: a Mol irányárai szerint a 95-ös benzin immár 641 forintba, a dízel pedig 699 forintba kerül.