Belföld

Poltot Medgyessy ingatlanairól kérdezi a Fidesz

Új taktikát választott a Fidesz, hogy megvédje a legfőbb ügyészt, akinek interpellációkra adott válaszait ebben a ciklusban eddig minden esetben elutasította a parlament - olvasható a Magyar Hírlapban. Az Országgyűlés hétfői ülésén Répássy Róbert olyan ügyben intéz kérdést Polt Péterhez, amelyben az ügyészség szintén megszüntette a nyomozást, noha az érintett kormánypárti politikus volt.

A Pető Iván nyolc héttel ezelőtti interpellációjára rímelő felszólalásában a Fidesz frakcióvezető-helyettese a Gresham-palota eladásával kapcsolatban kérdezősködik. Az ellenzéki képviselő egyebek mellett arra vár választ a legfőbb ügyésztől, hogy törvényesnek, illetve erkölcsösnek tartja-e, hogy Medgyessy Péter vállalkozása azért kapott százezer dollárt, mert rávette az V. kerületi MSZP-szervezet képviselőit a Roosevelt téri ingatlan eladására.
Répássy Róbert arra is kíváncsi, mennyiben hozott volna az ügyészség más határozatot, ha az ügy gyanúsítottja történetesen nem az MSZP akkori miniszterelnök-jelöltje lett volna.

Az interpellációval az ellenzéki párt egyértelműen arra kíván rávilágítani, hogy a kormánypártok vádjaival ellentétben az ügyészség nemcsak az előző kabinet visszaélésgyanús ügyeiben szüntetett meg eljárásokat.

Medgyessy Péter ingatlanügye a választások előtt került az érdeklődés középpontjába. Ellenzéki vádak szerint Medgyessy családi vállalkozása 1995-ben százezer dollárért vállalta, hogy a budapesti V. kerületi szocialista önkormányzati képviselőket ráveszi az úgynevezett Gresham-beruházás támogatására. Az ügyben befolyással való üzérkedés gyanúja miatt rendőrségi nyomozás indult, ám a parlamenti választások után az ORFK bűncselekmény hiányára hivatkozva lezárta az eljárást. A nyomozás megszüntetése ellen érkezett panaszt az ügyészség elutasította.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik