Belföld

Poltot Medgyessy ingatlanairól kérdezi a Fidesz

admin
admin

2003. 11. 24. 07:48

Új taktikát választott a Fidesz, hogy megvédje a legfőbb ügyészt, akinek interpellációkra adott válaszait ebben a ciklusban eddig minden esetben elutasította a parlament - olvasható a Magyar Hírlapban. Az Országgyűlés hétfői ülésén Répássy Róbert olyan ügyben intéz kérdést Polt Péterhez, amelyben az ügyészség szintén megszüntette a nyomozást, noha az érintett kormánypárti politikus volt.

A Pető Iván nyolc héttel ezelőtti interpellációjára rímelő felszólalásában a Fidesz frakcióvezető-helyettese a Gresham-palota eladásával kapcsolatban kérdezősködik. Az ellenzéki képviselő egyebek mellett arra vár választ a legfőbb ügyésztől, hogy törvényesnek, illetve erkölcsösnek tartja-e, hogy Medgyessy Péter vállalkozása azért kapott százezer dollárt, mert rávette az V. kerületi MSZP-szervezet képviselőit a Roosevelt téri ingatlan eladására.
Répássy Róbert arra is kíváncsi, mennyiben hozott volna az ügyészség más határozatot, ha az ügy gyanúsítottja történetesen nem az MSZP akkori miniszterelnök-jelöltje lett volna.

Az interpellációval az ellenzéki párt egyértelműen arra kíván rávilágítani, hogy a kormánypártok vádjaival ellentétben az ügyészség nemcsak az előző kabinet visszaélésgyanús ügyeiben szüntetett meg eljárásokat.

Medgyessy Péter ingatlanügye a választások előtt került az érdeklődés középpontjába. Ellenzéki vádak szerint Medgyessy családi vállalkozása 1995-ben százezer dollárért vállalta, hogy a budapesti V. kerületi szocialista önkormányzati képviselőket ráveszi az úgynevezett Gresham-beruházás támogatására. Az ügyben befolyással való üzérkedés gyanúja miatt rendőrségi nyomozás indult, ám a parlamenti választások után az ORFK bűncselekmény hiányára hivatkozva lezárta az eljárást. A nyomozás megszüntetése ellen érkezett panaszt az ügyészség elutasította.


 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.