Belföld

Lejegyezték az OTP Jelzálogbank 18 milliárdnyi záloglevelét

Az OTP Jelzálogbank (OJB) Rt. 300 milliárd forint keretösszegű kibocsátási program II. ütemében az OJB 2004/I jelzáloglevél 18 milliárd forint névértékű nyilvános forgalomba hozatala 2003. november 21-én sikeresen lezárult - közölte az OJB a BÉT honlapján
hétfőn.

A közlemény szerint a teljes jegyzésre felkínált mennyiséget
lejegyezték, allokációra nem került sor. Mintegy 611 milliárd forint névértékű jelzáloglevél volt forgalomban az idén június végén a magyar piacon, a kibocsátók által közzétett adatok szerint. A jelzáloglevelek mintegy kétharmadát (névértéken 402,5 milliárd forint) az OTP Jelzálogbank Rt. bocsátotta ki, 30,5 százalékát (névértéken 186,6 milliárd forint) az FHB Földhitel- és Jelzálogbank Rt., 3,6 százalékát (21,9 milliárd forint) pedig a HVB Jelzálogbank Rt. A legnagyobb nyilvános jelzáloglevél kibocsátó az FHB. Az OTP Jelzálogbanknak is van nyilvános kibocsátása ugyan, de a jegyzés során az OTP csoport, a jegyzésben elsőbbséget élvező tagjai rendszerint lejegyzik a teljes mennyiséget.

Ajánlott videó

Kedden késő este jelentették be, hogy a tájékoztató idején életbe lépő szabályozás nyomán véget ér a 480 forintos üzemanyag korszaka: a Mol irányárai szerint a 95-ös benzin immár 641 forintba, a dízel pedig 699 forintba kerül.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!