Belföld

Eladta 1,5 millárdos ingatlanját a Rába

A Rába Rt. 1,5 milliárd forintért értékesítette a központi telephelyén lévő 6,5 hektáros területet az Otto csoporthoz tartozó ECE Einkaufs-Center Győr-nek - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján hétfőn.

Az ügylet a bontási és a kiköltözési költségek után 800 millió forintot meghaladó eredménnyel javítja a Rába Rt. idei gazdálkodását. Az ECE november 20-án hívta le vételi opcióját, miután a győri önkormányzat elfogadta a területre vonatkozó új szabályozási tervet. A tervek szerint az értékesített területen első ütemben egy nagyvárosi bevásárlóközpont épül a győri belváros közvetlen szomszédságában. Az építési engedély kiadása a jövő év első felében várható.


A most eladott ingatlanon túli mintegy 45 hektáros részre a Rábának előszerződése van a nagy befektetésekre specializálódott Engel Csoporttal. Az eladott területről a Rába Futómű Kft. telephelyére költözik 2004 januárjában a harminc fő alá csökkent holdingközpont. A költözés része a cég telephely racionalizálási programjának, amitől komoly költségmegtakarítást remél a győri vállalat. Az értékesített terület és a rajta álló épületek utáni adómegtakarítás a Rába helyiadó-terheit csökkenti, ezen kívül a kisebb területen alacsonyabb működési költségekkel lehet számolni, amitől a versenyképesség javulását várják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik