Belföld

Egymillárd eurós ingatlanügylet a Deutsche Banknál

A Deutsche Bank megerősítette azokat a korábbi híreket, melyek szerint 1 milliárd dollár értékben adott el ingatlanjaiból a Blackstone amerikai befektetési társaságnak, és egyben közölte, hogy ingatlan-portfóliójának csökkentését tovább folytatja.

A bejelentés szerint a Blackstone kilenc országban összesen 51 iroda- és banki épület birtokába jut, melyek alapterülete 490 ezer négyzetméter. Az ingatlanok kétharmada Németországban, a többi nagy nyugat-európai városokban található. A Deutsche Bank bejelentette azt is, hogy az üzlet lezárása mintegy 100 millió euró könyv szerinti veszteséget jelent majd számára.


Az üzletet fontos lépésnek tekintik abban a folyamatban, amit a bank jelenlegi vezérigazgatója, Josef Ackermann indított el, s melynek lényege az alaptevékenységre történő koncentrálás, a rendelkezésre álló tőke optimális felhasználása. A német pénzügyi részvényekkel együtt hétfőn reggel a Deutsche Bank papírjainak árfolyama is az európai bankszektor átlagánál jobban emelkedett; tíz órakor 55,48 eurón állt, 2,08 százalékkal pénteki záróértéke felett.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik