Belföld

Ötmilliárd fölött a lottó főnyereménye

Ezen a héten sem volt telitalálatos szelvény az ötös lottón, így a jövő héten a várható főnyeremény 5 milliárd 75 millió forint lesz - tájékoztatta Somorai László, a Szerencsejáték Rt. kommunikációs igazgatója szombaton este az MTI-t.

Az ötös lottó nyereménye immár 38. hete halmozódik – mondta el. Hozzátette: ezen a héten tovább emelkedett az ötös lottóra beküldött játékok száma. Az elmúlt hét 14,4 millió alapjátékát 300 ezerrel haladta meg az e hétre beküldött szelvények száma – jegyezte meg. Közlése szerint rekordot döntött a társaság minden játékot figyelembe vevő árbevétele is, hiszen az e heti összárbevétel meghaladta a 3 milliárd 530 millió forintot, ami abszolút rekordnak számít.

A hazai szerencsejáték történetében még soha sem fordult elő, hogy egy hét alatt ennél magasabb összeget költöttek volna szerencsejátékra – mondta el. Az ötös lottón az eddigi legnagyobb nyeremény 2 milliárd 971 millió forint volt. Az öt bűvös számot tavaly decemberben az 52. héten, az év utolsó sorsolásán húzták ki. A nyertes mintegy három hét múlva jelentkezett a nyereményért. Idén a 47. hétig két olyan számsorsolás volt, amikor öttalálatosok születtek. Az egyik 500 millió forint feletti összeget fizetett, a másik pedig 129 millió forintot ért. A jelentős különbség oka az, hogy mindössze két hét eltérés volt a két telitalálat megszületése között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik